Mozzarella är också ost

Färskosten från Italien som är så förknippad med pizza. Mozzarella. En vanlig variant i svenska butiker är från producenten Galbani och gjord på pastöriserad buffelmjölk. Jag älskar den klassiska förrätten Caprese. Den skulle jag kunna äta flera dagar i veckan. Den åt jag idag.

Capresen är enkel att sno ihop. Skär mozzarellan och tomater i skivor. Varva dem på ett större uppläggningsfat eller portionsvis på assietter. Stänk lite god olivolja över och krydda med flingsalt och peppar. Idag hittade jag en saltburk i skåpet som även innehöll rosmarin och timjan. Det var inte helt fel det heller.

Till sist basilika som pricken över i:et. Riv över eller dekorera med en kvist. Sedan är det bara att njuta! Vi hade ett rött vin ikväll och det var väl sådär till capresen. Inget fel på vinet, för det smakade perfekt till den efterföljande marinerade fläskfilén, men det passade på sin höjd för en date med capresen, gifte sig alls inte. Anders hade hört att en riesling skulle passa bra, så det får vi nog prova någon gång.

Ibland på söndagskvällar, när Anders är och tränar, brukar Nelly och jag frossa i två av våra favoriträtter. Caprese till förrätt och fiskbullar med kokt potatis till varmrätt. En minst sagt ovanlig kombination och definitivt inte politiskt korrekt. Men vansinnigt gott. En vanlig söndagskväll.

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Förrätt, Mozzarella. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s