Ostar i New York – Casellula

Vi hittade en mysig, liten ost- och vinbar,  eller ”Cheese & Wine Café” som de kallar sig själva, som inte låg särskilt långt från Times Square och vårt hotell. Casellula ligger på 401 West 52nd Street. Jag hade hittat Casellula på nätet redan innan vi åkte, men av någon anledning inte bokat bord i förväg. På onsdagskvällen hade vi fått tag på teaterbiljetter till Memphis klockan 20 och behövde hitta ett ställe där vi kunde äta något lättare redan runt 18-tiden. Vi chansade på Casellula.

Kom in i en liten lokal med plats för ett tiotal bord och ett enda bord var ledigt, vid fönstret. Ibland ska man ha tur! De hade en a la carte-meny indelad i Small, Medium, Large och Sweets. Vi satte ihop en egen tapas-kombination av några Small- och Mediumrätter. Sedan vände vi på bladet och valde från ostmenyn. Vi bad att få testa fem amerikanska ostar, ej färskostar och ej blåmögelostar. Inga problem, så här blev det.

Från vänster:

Battenkill Brebis från 3-Corner Field Farm, Shushan, New York. Opastöriserad fårmjölk. Mild, men smakfull. Eller som jag läser på nätet, ”Battenkill Brebis is like your favorite pair of blue jeans, it goes with everything”. Vi fick apelsinmarmelad till …

Ascutney Mountain från Cobb Hill Cheese, Hartland, Vermont. Opastöriserad komjölk. Smak av karamell och brynt smör. Till den fick vi en krämig röra av butternut squash.

Chevrotin från Seal Cove Farm, Lamoine, Maine. Pastöriserad getmjölk. Lite smulig och syrlig som getost ska vara. Pesto som tillbehör.

Dairyere från Cato Corner Farm, Colchester, Connecticut. Opastöriserad komjölk. Söt, med ett stänk av lök och vitlök i smaken. Senapsröra till den.

Barely Buzzed från Beehive Cheese Co, Uintah, Utah. Opastöriserad komjölk. Täckt med kaffe och lavendel. Som tillbehör fick vi choklad! Riktigt spännande, och god ost.

Ostarna kostade 6 $ styck, runt 40 kr. Vi delade på tre och fick en tillräcklig smakbit var.

Läs mer om Casellula i en artikel i Aftonbladet från våren 2012.

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Ascutney Mountain, Barely Buzzed, Battenkill Brebis, Chevrotin, Dairyere, New York, Restaurangtips och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s