Pepparkaksskraporna

Nyhemkomna från New York var det dags att bestämma temat för årets pepparkaksbygge. Det var busenkelt. Självklart skulle vi bygga Times Square!

Det var roligt att limma fast skyltarna och nonstopparna, men en utmaning att få de långsmala väggarna att bli tillräckligt stabila och att sitta ihop. Vi kör den gammaldags varianten med smält socker i stekpanna (ej den moderna med limpistol, alltså). De långa väggarna gick inte att doppa i sockret utan vi fick kleta på det med en sked. Puh, stressigt värre!

Efter en del pyssel var allt på plats och Times Square lyste i sin neonglans här hemma i köket. Tills igår kväll. Då kom terroristerna. Hur de bar sig åt det vet vi inte, men vi satt i TV-soffan och plötsligt hörde krasch, bom från köket. En av skraporna låg i en hög på golvet. Uschiamej!

Vi har tidigare erfarenhet av terrorister i pepparkakshus. Det var för säkert tio år sedan, tiden före Sigge, vår katt. En decembermorgon när Anders gick in i köket för att äta frukost, stod en liten mus i dörröppningen till vårt kakhus. På två ben. Och knaprade förnöjsamt på dörrkarmen.

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Allt möjligt annat, Bröd och bakverk och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Pepparkaksskraporna

 1. Cari skriver:

  Va limpistol!! De som använder det kan ju inte veta att ALLT på ett pepparkakshus ska gå att äta (i teorin i alla fall, gelatinbladen som är fönster tuggar man ju inte i sig men man använder dem ju i mat).
  Jättesnyggt bygge ni gjorde.
  Var det katterna som välte huset?

  • anettwork skriver:

   Håller med dig, Cari. Även om man inte vill äta när det dammat till sig under några veckor, så ska det GÅ att äta.
   Nej, det var inte katten. Om det inte var hemliga terrorister så var det en hållfasthetsfråga (skäms lite, för jag klarade ju den tentan). 😉

 2. Anna Sofia skriver:

  Vad fint! Duktig du är:))

 3. Jeanette skriver:

  Ha, ha härligt med djur. Vår hund Ruffssen roar sig med att i smyg gå och hämta julklappar själv och försöker öppna. han tror nog att alla är till honom och innehåller hundgodis, han måste kolla för säkerhetsskull i alla fall. Mycket rolig idé vad gäller pepparkakshus!!

  • anettwork skriver:

   Tack! Ja, visst är det roligt med djur. Kreativ hund ni har! Inatt hade vi djur även i väggen i dotterns rum. Mössen letar sig in när minusgraderna kommer. Men imorse pratade jag allvar med katten. Han lovade att hålla ett extra öra och öga öppet så att han kan skrämma iväg de små liven om de dyker upp igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s