Viva Barcelona!

Jag ser inlägg på Facebook från vänner som är i Barcelona. Det får mig att minnas en eftermiddag i vårsolen på Las Ramblas. En tillbringare full med Sangria på vitt vin och världens godaste salta mandlar. Jag känner också dofterna inifrån  El Mercat de la Boqueria strax intill, en av Europas största saluhallar. Och en av de bästa.

Det finns förstås också pärlor till ostställen i Barcelona. Vi besökte en sådan för några år sedan, Vila Viniteca, den som ligger i det gotiska kvarteren på adressen Agullers 7. När vi var där kunde man välja ut några ostar och få dem serverade tillsammans med ett gott vin vid något av de små borden som var placerade mitt i butiken. Vilken fantastiskt miljö för att prova ostar!

Här kan man läsa mer om Vila Viniteca i en blogg som skrivs av ostmästaren vid den fantastiska ostbaren i New York, Casellulla, som jag för övrigt skrivit om i ett tidigare inlägg.

Vi köpte några av ostarna vi tyckte bäst om. Spanska, spännande, lokala ostar som vi inte skulle kunna få tag på när vi kom hem. Det gällde att passa på.

Vi köpte också en flaska balsamvinäger för 800 kr. Ja, det stämmer, så dyr var den. Men det har nog varit den mest prisvärda vinägern vi någonsin köpt. Än idag, flera år senare, njuter vi av den när vi kommit över en bit god parmigiano reggiano eller trentino eller någon annan hård, smakrik ost. En klick av denna mjuka, fylliga, aromatiska och lite söta balsamico är liksom pricken över i:et som får allt annat att ödmjukt ställa sig i bakgrunden och vänta en stund.

Då finns bara … njuta!

Vila Viniteca, Barcelona

Ostarna vi köpte kom tyvärr aldrig längre än till den lilla minibaren på hotellrummet. Där låg de vakuumpackade och skrek efter oss när vi rullade ut våra resväskor några dagar senare. Antiklimax.

Men nog om ostar. Nästa gång jag kommer till Barcelona ska jag till Camp Nou. Punkt.

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man och katter. Älskar vår trädgård mer och mer eftersom jag har kommit på att jag kan odla där och börjar förstå hur man gör. Ägnar mig för övrigt åt att äta ost, umgås eller planera nästa resa. När jag inte sysslar med mitt jobb, som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Ostar, Reseinspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s