Godare än glögg

Glühwein. En given afterski-dryck sedan jag  hittade ett recept inför en resa till alperna i början av 80-talet. Enkelt att göra och helt enkelt skitgott, så sedan dess har det varit en återkommande dryck på fjällverandan. Oavsett om man åkt skidor eller inte.

Till ca 10 personer:

Ta 2 citroner och finstrimla lite av det gula från skalet. Pressa all saft.

Koka upp 4 dl vatten, 2½ dl socker, citronskalet, 5 kryddnejlikor och 2 bitar kanel.

Blanda ned 1½ flaska rött vin och citronsaften. Värm allt utan att koka.

Låt det dra en stund. Häll upp och servera.

Smaskigt, eller hur?

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Allt möjligt annat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s