Fotboll, Instagram och mat!

Det var förstås inte för att köpa och äta ost som vi var i Göteborg en vecka i juli. Nej, det var världens största fotbollscup för ungdomar som fick oss att åka dit. Totalt 37 500 deltagare från 1600 klubbar i 80 länder. En häftig upplevelse, må jag säga. Hela Göteborg andades fotboll och glada ungdomar. Fotbollen tog stor plats även mitt huvud, så jag glömde nästan att vi befann oss in en relativt stor stad och det borde vara lätt att hitta mumsiga ostar. Men så enkelt var det inte …

När vår dotters lag gjort sin sista match i 16-delsfinal mot de små, men kvicka och skjutglada tjejerna från Honolulu Bulls var det dags för mig att botanisera bland Göteborgs ostbutiker för att se vad de hade att erbjuda.

Det visade sig att utbudet var begränsat och det av två skäl. Det ena var att saluhallen vid Kungsportsplatsen håller på att renoveras. Många av saluhallens butiker håller därför stängt under 2012.

Det andra skälet var att många butiker och restauranger i Göteborg var stängda på grund av semester mitt under brinnande turistmånad.

 

 

 

 

Några riktigt bra restauranger hittade vi ändå, framförallt tack vare Instagram. Ni vet, den där populära fotoappen med roliga filter, där man kan följa varandra och gilla och kommentera varandras bilder. Jag fick kontakt med rufsas på Instagram redan i våras. Hon gick ut på stan i Göteborg och fotograferade sina favoritrestauranger och andra ställen. Sedan lade hon ut bilderna på Instagram, med kommentarer, under taggen #gothiaguide. Det har varit guld värt för oss när vi planerat våra restaurangbesök.

 

Några tips som vi testade och gillade mycket är Da Matteo, Bliss och Puta Madre på Magasinsgatan samt Ma Cuisine på Kyrkogatan. Da Matteo är ett kaffehak på en charmig innergård vid ett litet torg. Gott kaffe och trevliga bakverk. Bliss en trevlig restaurang med  njutbar mat och bra service. Puta Madre en mexikansk restaurang där inredningen är helt makalös, som att komma in i en sagovärld. Ma Cuisine är en superfransk bistro där vi åt en god lunch i mysig miljö.

Jag hittade till sist också en liten, trevlig ostbutik som jag kan rekommendera, Linnégatans ostaffär. Även den ett instagramtips. Mer om den i nästa inlägg …

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Reseinspiration, Restaurangtips och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s