Linnégatans ostaffär

Jodå, jag hittade en ostbutik i Göteborg. Den ligger på Linnégatan, mitt bland alla restauranger, och heter kort och gott … Linnégatans ostaffär. så här ser den ut:

Inne i butiken fanns det plats för mig, min man och typ två personer till. På sin höjd. Men det hindrade inte att butiken hade ett stort sortiment av ostar. Uppåt 400 olika ostar. Den marknadsför sig som den ostbutik i Sverige som har ”flest ostar per kvadratmeter”. Nu visade det sig att sortimentet hade sommarkostymen på sig, vilket innebar att utbudet var lite mer begränsat. Precis som i Åre, där ostdisken halveras under sommaren! När det gäller Åre kan jag ha förståelse för det. Åre är trots allt en vinterort fortfarande, även om cyklingen och andra sommaraktiviteter lockar mycket folk och jämnar ut säsongsskillnaderna mer och mer för varje år. Vad jag däremot inte förstår, är att en stor stad som Göteborg, och en fantastiskt härligt sommarstad, bommar igen och drar ned på både restaurang- och ostutbudet!? Herregud, äter folk inte ost på sommaren?

Nåja, nu var det inte så att jag gick därifrån tomhänt. Inte alls. Det fanns flera goda ostar att välja bland. Titta bara på bilden ovan. I mitten, de små runda, några av mina absoluta favoriter, La Tur.

En liten bonus med denna ostbutik är att när man kommer ut med en påse nyinköpta ostar och tar fem steg till höger, står man plötsligt utanför en ljuvlig chokladbutik. Det blir förstås omöjligt att gå vidare utan att ta en titt därinne. Och naturligtvis slinker det ner en ask choklad som man sedan kan avrunda kvällen med. Whoho!

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Reseinspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s