Musslor, njae eller jaaaa!?

Nej, Moules Marinières betyder inte marinerade musslor utan sjömanshustruns musslor. Jag hittade musslor på ICA i Åre i lördags så vi gjorde som sjömanshustrun och fick en gudomlig förrätt till middagen.

Moules

Så här gick det till:

Först rengjordes musslorna i kallt vatten. Jag hade köpt ett nät blåmusslor. De som öppnar sig och inte sluter sig igen om man knackar på dem med till exempel en kniv ska man slänga, liksom musslor som är skadade.

Sedan hackades 4-5 schalottenlökar och 2 vitlöksklyftor fint. Det frästes i en gryta med  några matskedar olivolja. Därefter tillsattes musslorna och allt rördes om.

1-2 dl vitt vin hälldes i och kokades upp. Sedan tillsattes 2 dl grädde och allt fick koka i ett par minuter, tills musslorna öppnat sig.

Före serveringen lades 1 knippe hackad persilja ned i grytan.

Servera i djuptallrikar och tänk på att ställa fram en extra tallrik att lägga skalen i. Ett gott bröd att doppa i den mumsiga  såsen hör förstås till.

Och nej, Moules Frites betyder inte friterade musslor. Det betyder att man får pommes frites till musslorna. Faktiskt himla gott det också!

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Förrätt, Fisk. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s