Nej, det var varken ostarna eller Almedalen …

… som förde mig till Gotland den första veckan i juli. Anledningen till att vi hamnade i lilla Västergarn, några mil söder om Visby, direkt efter vår fotbollsresa till Spanien var att vår kära grannar hyrt ett hus där och bjudit med oss för en vecka med sol, bad, god mat och skönt semesterliv.

VallmoGotland

IMG_6461Jag hade varit mer än nöjd med vårt härliga semesterliv den veckan, men ibland händer det att man helt oväntat blir bjuden på mer än man förstått att man kunde önska. I Visby finns nämligen en liten pärla till ostbutik och i Visby fanns just den veckan vi var där en godispåse med intressanta seminarier, debatter och människor. Almedalen.

I ostbutiken Wisby Ost köpte vi några gotländska ostar från två av mejerierna på ön, Hejnumkällingens Mejeri och Stafva Gård.

VisbyOst

Den här osten till exempel, Hejnumkällingens blåskimrande, var så god som den ser ut att vara. Titta vad härligt, nästan rinnande krämig den är! Tillverkad av mjölk från egna kor och lagrad i upp till ett halvår.

Minsann, det måste nog bli fler Gotlandsbesök. Mejerierna hann jag inte besöka denna gång. See you, Gotland!

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Gotland och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s