Moussig avokado på uppesittarkvällen

Nu har vi hittat en grön, skön förrätt som vi säkert kommer att göra igen. Den blev perfekt till uppesittarkvällen med kära grannarna. Och osten finns med förstås, i form av små chips av Västerbotten!

IMG_0167

Till 8 portioner behövs:

En bit Västerbottenost
25-30 oskalade räkor
1/2 rödlök
1 1/2 citron
5 avokado
1-2 dl crème fraiche (15 %)
1/2 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
200-300 gram löjrom eller stenbitsrom
Några kvistar färsk dill.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Riv Västerbottenosten grovt och lägg i små högar på plåten. Grädda i 5-10 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna på plåten.
  3. Skala räkorna.
  4. Hacka rödlöken fint.
  5. Pressa en citron. Skär den halva citron i små kvartar eller halvor till dekoration.
  6. Lägg avokado, crème fraîche och den pressade citronen i en matberedare och kör till en smidig och lagom krämig mousse. Anpassa crème fraîche och citronsaft så att den blir som du vill ha den.
  7. Rör ned salt och svartpeppar och smaka av.
  8. Skeda upp avokadomoussen i förrättsglas.
  9. Lägg en sked rom i varje glas. Dekorera med några räkor, hackad rödlök, en bit citron och en dillvippa.
  10. Precis före servering är det dags att bryta lagom stora bitar av ostflarnen och sticka ned dem i glasen.
  11. Servera gärna med rostat bröd, delat i trekanter.
Annonser

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället gärna åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner även för viktiga saker som jämställdhet, solidaritet, mångfald, allas lika värde och vikten av medmänsklighet i vårt samhälle.
Det här inlägget postades i Förrätt, Fisk, Västerbotten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s