Torskrygg, sparris och annat ljuvligt

Åh, vad gott detta blev! Att rimmad och stekt torskrygg var ett säkert kort det visste vi, men att den kombo av sparris, bönor, ägg, västerbottenost och annat mums som vi serverade till skulle bli ett sådant månggifte, det var vi nog inte beredda på. Denna rätt hamnar definitivt på vår lista.

IMG_1848

Till fyra portioner:

  1. Torskrygg i fyra portionsbitar rimmades enligt detta recept, men vi stekte portionsbitarna istället för att baka dem i ugnen.
  2. Sparrisen rostas2 knippen grön sparris (ca 400 g)
    3 skivor rågbröd, till exempel Lingongrova, skurna i små bitar
    Olivolja
    Salt och svartpepapr
    75 g pinjenötter (kan uteslutas)

    Sätt ugnen på 200 grader. Bryt av den grövsta delen av sparrisen. Lägg sedan sparrisen på en plåt eller i en stor ugnsform, fördela brödbitarna över sparrisen och ringla över olivolja. Salta och peppra, toppa med pinjenötterna.

    Rosta sparrisen i mitten av ugnen i ca 8 minuter tills den är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd.

  3. Rör ihop en citron- och örtmajonäs1 1/2 dl majonäs
    Saften av 1/2 citron
    30 g frysta örter, som basilika, persilja, dill, mynta
    Salt och svartpeppar

    Blanda majonäs, citronsaft och örter. Smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Topping1 förpackning kokta små vita bönor à 400 g, avsköljda och avrunna
    1 msk olivolja
    2 tsk citronsaft
    1/2 kruka basilika, grovhackad
    4 kokta, halverade ägg
    2 dl riven lagrad ost, till exempel västerbotten

    Marinera bönorna i olivolja, citronsaft, hälften av basilikan, salt och peppar.
    Lägg de marinerade bönorna över sparrisen. Toppa med ägghalvorna, osten och resten av basilikan. Servera med citron- och örtmajonäsen.

 

 

 

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Fisk. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s