Fröknäcke istället för knäck

Nej, vi gjorde ingen knäck i år, men vi har gjort fröknäcke i flera omgångar. Är ju så enkelt. Visserligen tar det en stund i ugnen, men lite kan man vänta på att få knastra i sig godsakerna.

IMG_1212

Gör så här:

  1. Ugnen ska vara på 150 grader.
  2. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda 1 dl sesamfrö, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor, 1/2 dl hela linfrön, 1/2 tsk salt och 1 dl majsmjöl i en bunke.
  4. Koka upp 2 dl vatten och häll det samt 1/2 dl rapsolja i bunken. Rör om och låt smeten svälla i ca 15 minuter.
  5. Bred ut smeten tunt på plåten. Se till att den kommer ända ut i kanterna. Strö gärna lite flingsalt över.
  6. Grädda i ugnen 1-1 1/2 timme. Låt svalna och bryt sedan i bitar.

Om anettwork

Jag bor på landet utanför Sundsvall med man, dotter och katter. Har ett hus som alltid behöver pysslas om, men har sällan tid och ork för sånt. Ägnar mig istället åt att äta ost, umgås, planera nästa resa eller klä om en fåtölj. Samt föreningsliv, nätverkande och mitt jobb som handlar om IT i vården. Jag brinner för klimatfrågor, jämställdhet, mångfald och medmänsklighet.
Det här inlägget postades i Bröd och bakverk, Matbröd och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s