Nej, vi gjorde ingen knäck i år, men vi har gjort fröknäcke i flera omgångar. Är ju så enkelt. Visserligen tar det en stund i ugnen, men lite kan man vänta på att få knastra i sig godsakerna.
Gör så här:
- Ugnen ska vara på 150 grader.
- Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda 1 dl sesamfrö, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor, 1/2 dl hela linfrön, 1/2 tsk salt och 1 dl majsmjöl i en bunke.
- Koka upp 2 dl vatten och häll det samt 1/2 dl rapsolja i bunken. Rör om och låt smeten svälla i ca 15 minuter.
- Bred ut smeten tunt på plåten. Se till att den kommer ända ut i kanterna. Strö gärna lite flingsalt över.
- Grädda i ugnen 1-1 1/2 timme. Låt svalna och bryt sedan i bitar.